una imatge, unes paraules....


dilluns, 15 d’agost del 2011

ficció a la safor

FICCIÓ A LA SAFOR

Havíem quedat uns dies abans, era diumenge, les set del matí, m'havia alçat amb presses i ara tocava un cafè per espavilar-se, havia d'anar a peu fins a casa d'Enric i d'ací, en el seu cotxe, sortiríem cap a Vilallonga havíem quedat allí amb Andreu. Premerem un segon cafè en un bar de Vilallonga esperant a Andreu i quan va arribar partirem cap a la muntanya. El camí era una miqueta llarg, no gaire escarpat, però llarg, mentre caminàvem anàvem veient les destrosses que havia provocat el terratrèmol en la superfície del camí.

La fàbrica de la llum, l'ermita de la verge de la Font, els túnels de l'antiga via del ferrocarril d'Alcoi, el camí en altura, tot, absolutament tot, havia pres un aspecte fins a aquell temps desconegut, amb prou feina es podia conèixer, les pedres havien caigut al llarg de tot el camí i per passar en algunes ocasions havíem de saltar d'unes roques a altres per poder seguir fent camí.

Al cap de dues llargues hores de periple, arribarem a la base de la font dels Ol-vits, la font havia desaparegut, ni rastre d'aigua per cap lloc. Des d'allí havíem d'agafar el camí i a poc a poc passant per barrancs i per sengles veure si arribàvem a dalt, no hi havia forma humana d'entreveure la senda, estava destrossada ,havíem de confiar en la nostra intuïció per arribar allà a dalt, allò era molt pesat i el camí no era fàcil, pujarem com vam poder i al cap de més de tres hores arribarem a una ancorada ,la base del piló, on està la nevera, bé , estava, una rebolica de pedres en un forat, i al fons, una espècie de profund avenc, que s'hi havia obert, i que no ens imaginàvem , però amb aquestes no ens quedava més remei que admetre-ho, per fi havíem arribat gairebé a dalt.

Mirarem al sud i res, el monticle que albergava la cúspide i el piló s'havia esvaït. El nom de la nostra comarca ja no tenia cap sentit, com antany en una època que no havíem conegut,"Safonó"

Arxiu del blog

Total de visualitzacions de pàgina: